Even voorstellen

Zet een politicologe met journalistieke ambities en een journaliste met interesse voor politiek een paar maanden samen op een kamer en het resultaat is www.newsframe.nl. Tijdens een uitzendbaan kwamen wij, Danique Karamat Ali en Lisette de Ruijter van Steveninck, er achter dat onze achtergronden op elkaar aansluiten. We besloten samen te gaan werken om het verloop van onze carrières in eigen hand te nemen. De huidige media biedt een berg aan informatie, maar door de constante ‘waan van de dag’ gaat naar onze mening het echte nieuws verloren. Newsframe probeert de stroom van nieuwsberichten net even in een ander perspectief te plaatsen om daarmee een kader voor het nieuws te bieden.   

Wie is Danique Karamat Ali?

Breed geïnteresseerd en leergierig. Dan is het lastig om de juiste studie te kiezen. Het werd Politicologie en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Ik was al vroeg geïnteresseerd in politiek en in mijn jaartjes op de universiteit ben ik met veel plezier in deze wereld gedoken. Ik ben de realiteit van de dag anders gaan bekijken en heb geleerd deze beter te begrijpen, te analyseren en te beschrijven. Nu wil ik graag mijn kennis in de praktijk brengen, want politiek is voor iedereen en moet dus ook voor iedereen toegankelijk zijn. Deze uitdaging ga ik met een open mind en een kritische blik aan op Newsframe. Samen met Lisette probeer ik een bescheiden bijdrage te leveren om de politiek leuk en inzichtelijk te maken. 

Wie is Lisette de Ruijter van Steveninck?

Met een diploma Media Informatie en Communicatie op zak ben ik een aantal maanden gaan rondreizen door Azië. Tijdens deze trip heb ik mijn liefde voor schrijven gecombineerd met mijn onweerstaanbare drang om de wereld te verkennen. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in oorlogsjournalistiek en daarom heb ik voor mijn afstudeerscriptie een conceptboek bedacht voor de beginnende oorlogsjournalist. Landen kunnen gemaakt of gebroken worden door de heersende macht. Aan journalisten de taak om het politieke beleid te ontrafelen voor hun publiek. Het zijn wat mij betreft vaak de kleine verhalen die het grote verhaal inzichtelijk maken. Door te schrijven over wat er gebeurt over de grens, maar ook in de achtertuin wil ik mensen op de hoogte houden van wat er speelt in de wereld om hun heen. Deze droom hoop ik waar te maken door samen met Danique Newsframe op te zetten.