Van komkommertijd naar Verkiezingswaanzin

Het komkommernieuws heeft de Nederlandse media verlaten en dit jaar werden de komkommers er keihard uitgeknald door de aankomende verkiezingen. Al een paar weken worden we overspoeld met berichten over de Nederlandse verkiezingscampagne. De weg naar het Haagse torentje ligt weer open en de verschillende lijsttrekkers voeren hard campagne om daar na 12 september terecht te komen.

In de strijd om de harten van de kiezers voor zich te winnen, hebben de politieke partijen de media hard nodig. Verslaggevers en fotografen maken daar gretig gebruik van en staan te trappelen om zoveel mogelijk nieuws naar buiten te brengen. Met als resultaat dat we een berg aan informatie krijgen en veel ‘waan van de dag’. Wie heeft er vandaag de grootste leugen verteld? Hoeveel zetels winnen of verliezen de partijen? Bij Newsframe vinden we dit interessant, want politiek is leuk. Hier over schrijven vinden we misschien nog wel leuker. Toch denken we dat te veel informatie afschrikt en daarom willen wij een kader voor het politieke nieuws bieden. Door middel van objectieve, maar ook luchtige verslaggeving geven wij onze visie op de binnen- en buitenlandse politiek.

Er is namelijk niet alleen in Nederland een machtsstrijd gaande. Ook in de Verenigde Staten worden de inwoners geacht binnenkort hun stem uit te brengen. Om hier verslag van te leggen vertrekken we in oktober naar Amerika. Tot die tijd kijken wij mee hoe het er in Nederland aan toe gaat en houden we jullie graag op de hoogte van onze gedachten hierover. 

 

Lisette de Ruijter van Steveninck